Pigtråds Festival Seminaret 2019 på Tisvilde Højskole

🔊 Hør lokalradioens udsendelse fra d. 19. marts 2019, hvor studieværten Robin Cox interviewer Lars Stryg, Jørgen de Mylius, Ole Bredahl og flere andre.

For andet år i træk afholdt Tisvilde Højskole et 3 dages Pigtråds Festival Seminar med kendte foredragsholdere og koncerter om aftenen med populære Pigtråds navne.

2 overnatninger og forplejning var inkluderet i prisen på 2.495 dkk. Der var næsten udsolgt.

Seminaret startede om mandagen den 18 marts og sluttede onsdag 20 marts, hvor deltagerne fik diplom, og gav tilbagemelding om deres oplevelse.
Der var bred tilfredshed og man var glad for at der blev tid til sightseeing tur i Tisvildeleje ved havet, i byen, og i skoven. Det var noget deltagerne i 2018 savnede.
De syntes at programmet havde været for presset, så vi havde i år lagt luft ind i programmet. Deltagerne i år ville gerne have at der var en pause halvvejs i foredragene.

Foredragsholder mandag var Journalist Knud Ørsted, som fortalte om sine 24 timer sammen med The Betles, da de gav 2 koncerter i KB Hallen 4. juni 1964. Knud fik taget en masse billeder, som han har udgivet i sin "gule" bog. Knud Ørsted skrev på Ekstra Bladet og for popbladet Hit.

Tirsdag var det Lars Stryg, som holdt foredrag om sit lange liv med musik. Allerede som ganske lille hørte han musik i radioen. Melodien "Jerusalem" også kaldet "Den Hellige Stad (Jerusalem)" indsunget i 1949 af Frans Andersson, satte Lars i gang som 3 årig.
Han blev guitarist i "Danny and the Royal Strings", som havde en fanklub på 3.000 medlemmer, og som spillede i flere år rundt om i Danmark men blev især populære på "Sydhavs-Øerne", hvor de kom fra.
Lars Stryg slog sit navn fast en del år senere med "Aldrig mere må jeg se Dig". Det er den melodi der ligget længst tid på Dansk Toppen.

Om eftermiddagen var det Jørgen de Mylius, der ligesom sidste år fortalte om sit liv med musik lige siden han fik lov at lave den første Top Tyve liste i Danmarks Radio, som på det tidspunkt hed Stats Radiofonien. Jørgen kunne blive ved og lovede at komme igen næste år.

Onsdag holdt Holger Hagelberg fra Scanart Music foredrag om sin tid med musikken fra midt i 60'erne til starten af 70'erne, samt nu hvor han er gået på pension og har startet de populære Tirsdags Pigtråds Koncerter i august på Dyrehavsbakken, samt Hit House koncerten den førte søndag i september på Frederiksberg Runddel.
Holger fortalte også om hvordan man starter en musikforening for koncerter med pigtrådsorkestre, samt om hvad der var planlagt af Pigtrådskoncerter resten af året.

Mandag aften der "Intimkoncert" med det nye pigtrådsnavn The Great Pretenders - ny vin på gamle flasker- Jan Eliasson på bas, som også spiller i The Cliffters, Steen Christensen på Trommer og Torben Kaas lead guitar - alle synger, så det giver et flot flerstemmig sang.
Der var mulighed for at ønske numre, som blev spillet, hvis de var på repertoiret. Der lå små sedler, som man kunne skrive sit musik ønske på og aflevere til orkestret.

Tirsdag aften var det Sir Henry and his Butlers spille alle de populære numre, og numre fra sin tid med Tommy Seebach.
Ole Bredahl alias Sir Henry fortalte anekdoter ind imellem musikken. De sluttede med "Let’s Go" og Ole sagde, at nu har han spillet det nummer i 55 år, så I behøver ikke klappe - for det sidder lige i skabet!

Pigtråds Festival Seminaret på Tisvilde Højskole gentages næste år fra mandag 16 marts til onsdag 18 marts.
Der var flere af deltagerne, som straks tilmeldte sig inden de rejste hjem for at være sikre på en plads næste år.

For nærmere information, så kan man ringe til Tisvilde Højskole mandag til torsdag kl. 10-14 på 48707636.
Book et 60'er orkester gennem Scanart Music på 21 61 23 23