Lime Light
Lime Light ved gadekæret på Samsø i 1972Lime Light på færgen i 1972Presseklip fra Vi Unge 1972 med mit foto af Lime Light på SamsøMichael Hardinger og Teddy Kelm spillede sammen i flere bands.
Her er en omtale af orkestret Emanuel D.P. i Aktuelt 1974,
historien handler dog mest om Shu-Bi-DuaPresseklip fra Rødovre Avisen 2017, der skriver om
musikklubben Rødovre Star Club i 2017.
- se artiklen i større format →Teddy Kelm med sin søn Pelle Kelm

Holgers Foto Stribe nr. 93

Kære Alle der følger 'Holger's Foto Stribe'.

Jeg har fået denne beskrivelse fra Pelle Kelm og hans Far Teddy Kelm, som var orkesterleder i mit orkester 'Lime Light'.

Teddy's Far, Pelle's Farfar, hed Carl Kelm og spillede i danseorkestret 'The Roxy' i 50'erne, som jeg dog aldrig har oplevet!
Carl Kelm - ROXY BAND - (Carl's Glade Drenge) spillede over en lang periode (før, under, og efter krigen) - på Greve Badehotel, Fjord Villa og Damhuskroen.
Carl Kelm var kapelmester, og han var så populær, at han nok var mere kendt end den daværende borgmester i Rødovre Kommune.

Teddy Kelm (Pelle's far) voksede jo op med musik i hjemmet og startede tidligt med at spille trommer.
Allerede i skoletiden var han med i et jazzorkester, og trommerne blev transporteret på Købmand Frøslevs 'Long John' cykel.

I en alder af 17 år begyndte Teddy at spille i Nyhavn 41 med 'The Teenbeats'. Han var i lære som skiltemaler og skulle tidligt op næste dag.
Når musikken sluttede i Nyhavn 41, så måtte Teddy løbe gennem Strøget til Rådhuspladsen for at nå sidste tur med 'De Blå Busser', der kørte til Rødovre.

Senere mødte Teddy, Michael Hardinger, der spillede i 'Lime Light' i årene 1968-1970. På et tidspunkt stoppede Michael. Navnet 'Lime Light' gik videre med ny besætning: Teddy på tommer, Allan Wind bas og sang, Knud Højmose orgel og Preben Lyngemark guitar.

Jeg havde Lime Light ovre og spille for Tom Høst på Samsø. Jeg tog derover for at høre Lime Light. Det var i 1971, hvor jeg kørte direkte fra jobbet til Kalundborg for at tage færgen Samsø-århus.

Jeg var træt, så jeg tog en lille lur i bilen under sejlturen. Jeg vågnede ved, at en venlig mand bankede på min bilrude og spurgte, om jeg ikke skulle i land på Samsø, ellers var jeg forsat med færgen til århus.

Jeg tog disse billeder af Lime Light ved gadekæret, i vandet og på færgen. Det er de eneste billeder, som jeg har digitalt af Lime Light.

Billedet af de fire musikkere i vandet blev brugt i en omtale fra, vist nok, Se og Hør.

Lime Light spillede en del i Revolution/Star Club, Club 6 i Jernbanegade, og i Krudthuset i Tivoli.

Senere mødtes Michael Hardinger og Teddy igen i gruppen Emanuel D.P. med Michael Jørgsholm, Flemming Guldsborg og Claus Asmussen.

De udgav singlen: 'Jok sømmet i bund/Skru' ned', to dejlige og sjove numre, med en forrygende tekst.

Senere kom Teddy med i Buffalo, som havde udgivet flere albums, men her i 1979 var det LP'en 'Back on the Trail', som blev indspillet med bl.a. Børge Bischoff, René Evald, Henrik Littauer med flere. Efter sigende en fantastisk LP.

Teddy Kelm har aldrig lagt trommerne på hylden. Han er stadigvæk aktiv og spiller med flere bands bl.a. i husorkestret i musikklubben Rødovre Star Club 'The Rockin Shads'.

Der er et foto af Far og Søn i Rødovre Star Club for et par år siden.

På billedet fra Rødovre Avis ses Pelle og jeg, da vi i marts 2017 annoncerede ideen om musikklubben Rødovre Star Club, som Pelle er formand for.

Med venlig hilsen
Holger Hagelberg

OBS! Mine billeder må bruges efter forudgående aftale med mig!


Book et 60'er orkester gennem Scanart Music på 21 61 23 23