Vi pakker brochurer


Holgers Foto Stribe nr. 91

Kære Alle der følger 'Holger's Foto Stribe'.

I min lille villalejlighed på Høeghsmindevej i Gentofte i starten af 1970 drev jeg mit musikbureau nu som Scanart Music med telefonnummeret GE 3330 og Postboks 33.

Hvert år sendte jeg tryksager ud til popklubber, ungdomsklubber, restauranter og alle mulige, der kunne være interesseret i at booke et af mine mange orkestre.

Det var et stort arbejde at adressere og pakke tryksagerne, som jeg stadig har gemt eksempler af. Adresserne havde jeg på A4-ark, som jeg kopierede og klippede ud og klistrerede på kuverterne.

Jeg var meget omhyggelig med ikke at overskride vægten på 20 eller var det 50 gram, så det som tryksag ikke kostede mere end 18 øre pr. kuvert.

Jeg husker ikke, hvor mange kuverter det var, men det var vist 5.000, det lyder jo af mange, men det var til hele Danmark!

Når jeg havde pakket alle tryksagerne i en kuvert, så tog jeg ned på posthuset og fik den kontrol vejet for at sikre mig, at den ikke overskred vægtgrænsen for 18 ører.

Jeg havde bedt flere af orkestermedlemmerne om at hjælpe med at pakke kuverterne.

De kom hjem til mig på Høeghsmindevej, og jeg havde købt en kasse øl, og så var det bare om at komme i gang, som det kan ses på vedhæftede billeder.

Der var Lars, Michael og Jan fra Coal Train, Chris og Jean fra Case, Leif fra Freed med et par mere, som jeg ikke husker navnene på og Jørn og Finn og Gerner fra Children.

Vi havde det sjovt, men for travlt til at glæde os over det. I dag er det et godt minde!

Nogle år senere flyttede jeg til Hørsholm, hvor jeg fortsatte Scanart Music et års tid inden jeg sluttede.

Jeg husker, at jeg havde alle tryksagerne pakket færdig i weekenden, og kørte så ned til posthusets bagindgang.

Her afleverede jeg poserne med de færdigpakkede tryksager i kuverter med rigtig porto, frem for at fylde nogle postkasser op.

På posthuset havde man en kontrol vægt med et lod, der slog ud, hvis vægten overskred de 20 eller 50 gram.

Og vægten slog ud!

Det kunne jeg jo ikke forstå, da jeg et par dage inden havde været på posthuset og fået en pakket kontrol vejet en færdigpakket kuvert for at sikre mig, at den lå under 18 øres grænsen (jeg er i dag i tvivl om det var 20 gr. eller 50 gr. for tryksager).

Jeg fik lov at komme ind og se kontrolvægten. Det viste sig at loddet sad løst, og derfor slog den ud.

Husker det tydeligt, for det var lidt af et chok, hvis jeg skulle til at pakke om. Det var jo flere tusinde kuverter.

Med venlig hilsen
Holger Hagelberg

OBS! Mine billeder må bruges efter forudgående aftale med mig!


Book et 60'er orkester gennem Scanart Music på 21 61 23 23