Efteromtaler om Københavnsmestrene The Clidows


The Clidows vinder Københavnsmesterskabet i beatmusik 1965Ude og Hjemme 7. februar 1965Frederiksberg Bladet 7. januar 1965The Clidows fik en dobbelt side i musikbladet Hit, (side 1) 6. marts 1965The Clidows (side 2) i musikbladet Hit, 6. marts 1965Annonce i BT den 2. februar 1965Mine annoncer i Hit BladetBerlingske Tidende den. 5. januar 1965.The Clidows optræder på Bondegården i Hornbæk.The Clidows Frederiksberg BladetTil nytårsbal med The Clidows 1965Holger's Foto Stribe nr. 9.

Kære Alle der følger 'Holger's Foto Stribe'.

Til de næste par Foto Striber, har jeg måtte ty til mine scrapbøger. Derved faldt jeg over flere avisklip og omtaler af The Clidows, som vandt Københavnsmesterskabet 1965 i Beatmusik.

Jeg har besluttet at skyde en ekstra foto stribe ind med nogle af disse avisudklip og billeder. Disse har jeg affotograferet og beskåret, men de fylder mere end de s/h fotos, som jeg hidtil har bragt.

Det er Gert Michelsen fra The Walkers, som jeg var impresario for i en del år, der har lavet det store arbejde med at scanne mine negativer, og dermed gjort mine Foto Striber mulige. Stor tak til Gert.

Hvis The Clidows ikke var blevet Københavnsmestre i Beatmusik 1965, og Gert Michelsen (som følger mine Foto Striber på Poul Nowack's FB side), så var disse Foto Striber næppe blevet til noget, og jeg havde ikke fået medvind inden for Underholdningsbranchen!

Vi er ikke mange impresarier tilbage fra den tid! Jeg tænker, at der er Steen Wittrock, Jerry Ritz hos Bendix Music, som var de 'store', og Niels Kofoed på Bornholm - hører gerne om der er andre nulevende fra midt 60'erne derude, som jeg har glemt!?

The Clidows kom fra Frederiksberg, og Frederiksberg Bladet var meget positive til at fortælle om dem.

Ligeledes kan jeg se, at The Clidows var kommet ind i 'varmen' hos Berlingske Tidende, som efterfølgende bragte noter om deres kommende engagementer.

Læg mærke til guitarerne - ved Københavns mesterskabet 26.12.1964 spillede The Clidows på deres egne hjemmelavede guitarer. Derefter er det på Episons guitarer udlånt af Larsson i et år som præmie.

Derfor kan man tydeligt se forskel på, om det er billeder fra Københavns Mesterskabet eller fra Danmarks Mesterskabet, som jeg omtaler næste gang. Der kom flere omtaler ugerne efter bl.a. i lokalavisen Frederiksberg Bladet og i Ude og Hjemme. Desuden rykkede både Larsson, og jeg annoncer ind i bladet Hit.

The Clidows fik jobs på Restaurant Bondegården i Hornbæk. Jeg husker, at vi kørte derop første gang 5.1.1965 i min Far's Volvo 544. Det havde nærmest været snestorm, og Helsingør Motorvejen var næsten lukket. Der var kun 2 synlige hjulspor at køre i, og der var kun få biler på motorvejen.

Vi kom derop, og jeg mener, at det vedhæftede billede med fiskenet er fra Bondegården. Der kom ikke mange gæster den aften, men The Clidows kom igen. De blev nærmest husorkester på Bondegården i Hornbæk. Da der ikke var mange gæster den dag med snestorm - vi fra Hellerup var vel den største gruppe - så var der lidt tid til fotografering i pauserne.

Her fik jeg taget det meget benyttede billede af The Clidows på trappen. Når man fotograferer orkestre, så er det vigtigt at komme tæt på musikerne, og samtidig skal billedet vise guitarer. Trappen i Bondegården til boligen på 1. sal var ideel - se billedet, der kommer i en senere Foto Stribe!

Der er flere billeder at se på denne hjemmeside www.scanart.dk under foredrag, hvor jeg viser et lille udpluk af mine billeder fra hele perioden i 60'erne.

Mvh
Holger


OBS! Mine billeder må bruges efter forudgående aftale med mig!

(24.8.20)
Book et 60'er orkester gennem Scanart Music på 21 61 23 23