Kontrakter


Min første kontrakt 21.7.1964The Clidows blanko kontraktValhalla's standard kontrakt med The ClidowsThe Clidows tillæg til kontrakten om spilletider på ValhallaMin kontrakt med Niels Wenkens Production og Le Carrousel på Axeltorv om to koncerter med Elektro Swingers den 19. og 20. april 1974Min kontrakt med Valhalla og Bendix Music om The Bootjacks syv koncerter i 1966Min kontrakt med Valhalla og SBA om Joe E. Carter's Group's syv koncerter i 1966Scanart Music's kontrakt med Mørdrup Ungdomsskole og B.B.S. Booking
om en koncert med Gasolin den 27. januar 1974
Scanart Music's kontrakt med Mørdrup Ungdomsskole og Music Management om en koncert med Gasolin den 18. april 1974Gasolin ønskede specielle betingelser ved koncerten i Mørdrup Ungdomsskole den 18. april 1974Holger's Foto Stribe nr. 5.

Kære Alle der følger 'Holger's Foto Stribe'.

Jeg har fortalt i mine tidligere Foto Striber om Den Runde i Rørvig, som var stedet, hvor jeg startede i underholdningsbranchen.

Jeg vil afslutte denne periode i sommeren 1964 med at vise min første kontrakt, som er skrevet lidt ubehjælpeligt og er svær at forstå. Jeg gjorde et forsøg på at få skrevet aftalen ned på et stykke papir dagen efter, at vi var mødtes ved Asfaltballet i Nykøbing Sjælland.

Derefter kørte jeg ned til Skærby Camping, hvor de 4 af de 5 Clidowser lå i telt. Guitaristen Fnuggi var for ung, så hans forældre ville have, at han sov hjemme hos dem i sommerhuset.

De var der alle 5, da jeg ankom, og de skrev alle 5 under, og arrangementet blev gennemført med stor succes. Det var det nok også blevet uden en kontrakt, for The Clidows ville jo gerne ud og spille. Kontrakten var vel mest for at undgå misforståelser!

Siden hen har jeg jo lavet mange kontrakter. Jeg støttede mig til hvad andre impresarioer havde stående i deres kontrakter. Jeg fik min første standard kontrakt formaliseret og duplikeret. Den blev duplikeret inde i Nyhavn hos en mand som boede 'på den pæne side' oppe på 4. sal skråt overfor Nyhavn 41. Jeg fik også duplikeret en standard kontrakt specielt for Valhalla, så jeg ikke behøvede at skrive andet end orkesternavn, honorar og tidspunkt.

Jeg satte kontrakten i skrivemaskinen og havde 'carbon' papir mellem de 3 sider. Derefter blev den sendt til orkestret sammen med en frankeret kuvert til arrangøren. Orkestret underskrev kontrakten, og videresendte den underskrevne kontrakt i 2 eksemplarer til arrangøren, som underskrev og sendte det ene eksemplar tilbage til mig, hvorefter jeg videresendte det til orkestret. Så var ringen sluttet, og jeg havde en ikke underskrevet kontrakt kopi i mit arkiv af hensyn til 'bogholderiet'!

Da der var kommet mere gang i forretningen, så fik jeg trykt mere professionelle kontraktformularer, hvor man ikke behøvede at bruge 'carbon' papir, når man udfyldte kontrakten for et specifikt job.

Jeg har fundet nogle af de gamle kontrakt eksemplarer, som jeg har vedhæftet denne foto stribe.

Der er kontrakter med Bootjacks gennem Bendix Music, med Electro Swngers til Niels Wenkens, med Gasolin gennem Music Management og B.B.S. Booking, med Joe E. Carter gennem SBA, og så naturligvis med The Clidows.

I min næste Foto Stribe nr. 6 kommer der billeder fra efteråret 1964, hvor The Clidows bl.a. spillede i Siesta i Glostrup. Det fik jeg omtalt i BT!

Mvh
Holger


OBS! Mine billeder må bruges efter forudgående aftale med mig!

(24.8.20)
Book et 60'er orkester gennem Scanart Music på 21 61 23 23