Koncert med 'The Other Them' i Valhalla
på Dyrehavsbakken i juni 1966


The other Them, annoncer i BT og Ekstra Bladet 1966Fra min kalender i slut maj og juni 1966Artikel i Vinyl 3 1966 om The other ThemThe other Them på scenen i ValhallaThe other Them på scenen i Valhalla 1966Fra venstre Ken McLeod fra 'The other Them', Stig Hansen, Helmut Ozolins
fra 'The Clidows' og Mark Scott fra 'The other Them' 1966

Holger's Foto Stribe nr. 40.

Kære Alle der følger 'Holger's Foto Stribe'.

I juni 1966 blev jeg kontaktet af B. Larsen, Amager, som havde 'The Other Them' på turne i Danmark. Det var på det tidspunkt, hvor Van Morrison havde forladt orkestret 'Them' kendt for melodien 'Here comes the Night'.

B. Larsen, som vist var impresario for The Strangers, havde nogle ledige dage med 'The Other Them'. Dem ville han gerne have ud at spille i Valhalla på Dyrehavsbakken.

Nu har jeg været inde i min kontraktmappe for Valhalla 1966, hvor kontrakterne for sæsonen 1966 sidder. Det viser sig, at 'The Other Them' spillede i 3 dage, mandag - onsdag, 27-29 juni 1966 med mulighed for at blive forlænget til torsdag.

Aftalen blev underskrevet en uge før deres optræden. 'The Other Them' 'spillede på døren'. Jeg har en kalender, som jeg brugte til programlægning for sæsonen. Man kan se, at The Clidows allerede var engageret ugen fra mandag 27 juni til søndag 3 juli.

Det er i øvrigt pudsigt at se, at kalenderen delte ugerne op mellem lørdag og søndag - se vedhæftede foto.

Det er lidt svært at finde ud af hvem, der er hvem i 'The Other Them'! Thomas Gjurup, som lavede 'Hit House Bogen', har sendt mig hans vedhæftede artikel i bladet Vinyl nr. 3 fra marts 1984.

Heraf fremgår det, at besætningen i 'The Other Them' var Mark Scott, sang og guitar, Ken McLeod, elbas, og brødrene Jackie McAuley, orgel, og Patrick McAuley, trommer.

De 3 sidstnævnte spillede med i det originale 'Them' med Van Morrison. Dog forlod brødrene 'Them' i 1965. Van Morrison forlod 'Them' i 1966.

Det vil sige, at der var 3 musikere, der havde spillet i 'Them', nemlig Ken McLeod og brødrene McAuley, som optrådte i Valhalla på Bakken i 1966!

Der blev indrykket annoncer lørdag 25, søndag 26 og mandag 27 juni, men ikke de næste 2 dage - samme fejl, som ved koncerten 2. påskedag mandag 19.4.1965, som beskrevet i Foto Stribe nr. 13.

Hvis der ikke er udsolgt, så er det en god ide også at annoncere på selve spilledagen!

B. Larsen havde selv engageret The Strangers til at varme op sammen med The Clidows. Orkestrene spillede hver en time og rækkefølgen fra kl. 19 til kl. 24 var: The Strangers, The Clidows, The Other Them, The Strangers og The Clidows.

Jeg vedhæfter billeder af annoncerne, udpluk af planlægningskalenderen, artiklen fra Thomas Gjurup, samt nogle af de billeder, som jeg tog den første aften, hvor The Other Them optrådte.

Der er et separat billede med Stig og Helmuth fra The Clidows, som står sammen med Mark Scott, guitar og sang, og Glen McLeod, elbas, ude i garderoben i Valhalla.

Mvh
Holger

OBS! Mine billeder må bruges efter forudgående aftale med mig!


Book et 60'er orkester gennem Scanart Music på 21 61 23 23