'Den Runde' i Rørvig - og dens endeligt


John Neumann's kone Jytte i 'Den Rundes' bar- der blev danset- og der blev danset megetThe Clidows Finn Grindorff ved trommerneNogle af mine vennerPiet på Den RundeThe Clidows på Den Runde juli 1964Clidows trommeslager Finn Grindorff sad for lavGlade gæster på Den RundeHolger's Foto Stribe nr. 4.

Kære Alle der følger 'Holger's Foto Stribe'.

Jeg har så mange gamle billeder, som jeg gerne vil dele med jer i disse 'Foto Striber' takket være min gode ven Poul Nowack på hans Facebook side.

Jeg er ikke selv på Facebook. Når det er sagt, så også en stor tak til Gert Michelsen tidl. guitarist i mit orkester i en årrække The Walkers. Gert hjalp mig med at digitalisere nogle af mine mange negativer fra 60'erne og 70'erne. De billeder, som jeg viser må bruges efter aftale med mig - se kontaktinformationer på min hjemmeside www.scanart.dk !

Min serie med Foto Stribe på Poul's Facebook side vil fortsætte i lang tid. Jeg har rigtig mange billeder, som jeg gerne vil dele med jer. Jeg kan love jer, at det er unikke billeder.

Jeg har valgt at gøre det i tidsmæssig kronologisk rækkefølge, som det udviklede sig for mig fra juli 1964.

Det er også det mit foredrag handler om. I kan på min hjemmeside www.scanart.dk klikke og få en lille smagsprøve på foredraget som et kort billedshow.

Min sidste Stribe nr. 3 var om, hvordan jeg fik baggrund for at arrangere pigtråds aftener på Den Runde i Rørvig. Om få dage er det Efterårsferie. Det kalder på minder om Rørvig, hvor mine forældre byggede et sommerhus i 1949. Det blev frem over vort sted for alle ferier. Derfor vil jeg i den kommende uge mindes Rørvig.

Denne stribe er helliget Publikummet på Den Runde i 60'erne. God fornøjelse.

Kan I genkende jer selv eller vender, så send en kommentar til Poul Nowack!

For at slutte historien om den rigtige 'Den Runde' og dens endeligt, så kan jeg fortælle følgende. Den startede som en udendørs overdækket musik pavillon i tilknytning til Rørvig Færgekro tæt ved havnen.

Med tiden fik den knopskydninger, vægge med vinduer, toiletter, og en udendørs bar på venstre hånd, når man gik ind. Der var grus nede bag scene ud mod havet.

I mange år startede sæsonen i Pinseferien. Ejeren John Neumann tog op i sit sommerhus i Rørvig et par uger før. Han gik ned Den Runde og åbnede alle vinduerne. Så tog han en vandslange og spule hele det indvendige af, så det var rent og tørt til Pinselørdag. Derefter var der åbent i alle weekenderne indtil skoleferien startede.

På et tidspunkt var der nogle kommunalpolitikere i Nykøbing, som syntes, at den burde moderniseres, så John kunne ikke få sin bevilling forlænget. Han var nødsaget til at indgå et forlig om at rive den 'Runde' pavillon med knopskydninger ned, og bygge en ny firkantet 'Den Runde' på samme sted.

Jeg var selv med til at hjælpe med at lægge gulv. Men det blev desværre aldrig den samme atmosfære som i den gamle 'Den Runde'!
Efter vel 20 år så sluttede det, og der blev bygget 4-5 typehuset på grunden ned mod bugten. Trist - jeg har skrevet dette ud fra hukommelsen med forbehold for slåfejl!

Mvh
Holger


OBS! Mine billeder må bruges efter forudgående aftale med mig!

(24.8.20)
Book et 60'er orkester gennem Scanart Music på 21 61 23 23