The Clidows optrådte ved international
Rock Galla Show i Monte Carlo


Politiken omtaler The Clidows tur til rockfestival i Montecarlo 1966Ekstra Bladet skrev også om The Clidows koncertrejse til Monte Carlo 1966Naturligvis skrev franske medier også om den internationale rock begivenhed i Monte Carlo'Niece-Martin' viste et foto med 'Les Clidows' i artiklen om 'Le rallye du rock' i Monte CarloPolitiken skrev at The Clidows var det mest opsigtsvækkende
orkester ved pigtrådsfestivalen i Monte CarloFra venstre: Tommy Pilenberg (forsanger i Bootjacks), Steen Bergstrøm (Hitmakers), Bengt Rickenstedt
(rytmeguitar i Bootjacks) og Holger Hagelberg. Billedet er fra den 6.6.2017

Holger's Foto Stribe nr. 34.

Kære Alle der følger 'Holger's Foto Stribe'.

The Clidows blev inviteret til at repræsentere Danmark ved et stort Rock Galla Show i Monte Carlo i begyndelsen af april 1966.

Jeg er ikke helt klar over, hvordan aftalen kom i hus, men mener, at det var pladeselskabet Sonet med direktør Karl Emil Knudsen, eller Bendix Music med Erik Thomsen, som fik det arrangeret - se beretningen fra Bootjacks nedenfor.

Jeg vedhæfter en foromtale fra 7.5.1966 i Berlingske Tidende, som fortæller, at The Clidows tog af sted i en stor bil til Monaco.

I en anden omtale i Politiken står, at de fløj med Gunilla Thorn og The Bootjacks fra Sverige til Monaco - det med at de fløj passer ikke, som det kan læses af Bootjacks beretning.

Jeg er dog sikker på, at The Clidows kørte i bil, en stor Chevrolet model 1955, og at chaufføren på billedet med The Clidows var Alex Riel's bror.

Beat Festivallen 'Rock Galla' strakte sig over nogle dage og blev transmitteret på TV til Italien, Spanien, Frankrig og Monaco.

Der var ca. 20 lande repræsenteret, som det er nævnt i den kopierede tekst fra 'Niece-Martin'.

De deltagende orkestre var: The Bootjacks - Sverige, Tonny Rivers and the Castaways - England, The Rolliks - Tyskland, Les Delfini - Italien, Les Partisans - Belgien, The Sound Incorporated - England, The Hou-Lops - Canada, Los Bravos - Spanien, The Dakotas - England, Sonny Child & the Charms - USA, Les Alan Jackés Group - Schweiz, Caroline Band - Irland, The Pink Pearls - Japan, The Clidows - Danmark, The Fourmost - England, Les Jets - Frankrig, Les Outlaws - Monaco, Billy J. Kramer - England, Jan Withcomb - USA, og The Pathfinders - England.

I en af artiklerne er der et billede af flere musikere bl.a. John og Stig fra 'The Clidows' sammen med musikere fra 'The Bootjakcs' fra Sverige. I den anden artikel i bladet 'Niece-Martin' ses fra venstre Max, Torben, Helmuth og den nye basist Stig.

Jeg har kontaktet forsangeren Tommy og rytmeguitaristen Bengt, som spillede i The Bootjacks fra Sverige. De optrådte bl.a. i Hit House og i Valhalla på Bakken, og de var et stort navn i Danmark. De optrådte i hvide jakkesæt.

Jeg mødte Tommy og Bengt ved en tilfældighed i 2017 i Restaurant Bondestuen. De var gæster i Bondestuen og havde hørt, at jeg talte om The Spotnicks, som skulle spille ved en Tirsdags Pigtråds Koncert i august, derfor kom de hen og hilste på os - se vedhæftede billede, hvor vi står sammen med Steen Bergstrøm fra The Hitmakers.

Fra venstre er det forsangeren Tommy, så Steen Bergstrøm, rytmeguitaren Bengt, og sidst undertegnede foran Restaurant Bondestuen på Dyrehavsbakken. Billedet er taget 17.6.2017, hvor 'Beatles Revival' gav koncert på Friluftsscenen.

Vi mindedes, da de spillede i Valhalla. Vi udvekslede kontaktoplysninger, og da jeg skulle skrive denne Foto Stribe om Rock Gallaen i Monte Carlo, så bad jeg dem om at fortælle lidt af deres historie, som følger her!

Tekst fra Tommy og Bengt fra The Bootjacks fra Sverige:

Bootjacks - Monaco
Vi modtog en anmodning fra Bendix Music (Erik Thomsen), om vi ønskede at repræsentere Sverige ved en Rock Galla i Monte Carlo kaldet 'Rally de Rock'. The Clidows repræsenterede Danmark. Der var flere kendte navn ligesom der også var et pigeband fra Japan med 5 søde piger.

Vi pakkede vores instrumenter i vores blå Ford og tog afsted til Monaco. Men allerede uden for Travemünde brød bilen sammen. Vi tog guitarerne og trommestikkerne med på toget, som skulle tage os til Monaco. Det var en lang tur, og vi var nødt til at ligge ned på træbænkene og en af os var nødt til at ligge på hattehylden, da det tog lang tid at køre med tog til Monte Carlo.

Da vi ankom til hotellet, så sagde hotellets värdinna, at vi skulle ringe till Bendix Music, da de undrade sig over, hvor vi blev af! Vi havde kun 1 time til at komme hen til Prins Rainer och Grace Kelly’s Palads, hvor de ville byde alle orkestrene velkommen.

Og det gjorde de. De kom ned fra Residence Balcony og gik rundt og tog os alle i hånden, både Prince Rainer og Grace Kelly.

Vi spillede i et kæmpe stort telt med flere tusinde mennesker og fik stor succes.

Mvh
Holger

OBS! Mine billeder må bruges efter forudgående aftale med mig!


Book et 60'er orkester gennem Scanart Music på 21 61 23 23