Aviser - Klitborg Tidende


Niels skriver stencilHolger og Niels duplikerer Klitborg TidendeOmtale i Sjællands Tidende 1961Omtale i Nordvestnyt 2013 om Klitborg TidendeHolger og Benny Berdino med Klitborg TidendeOmtale af Clidows i Den RundeOmtale af Clidows med Ib


Holger's Foto Stribe nr. 3.

Hvordan fik jeg The Clidows til at spille på Den Runde i Rørvig?

Egentlig skyldtes det nok, at jeg allerede den gang havde fået et stort netværk, gennem min lille sommerhusavis Klitborg Tidende, som min bror Niels og jeg udgav i årene 1959 til omkring 1962. Den udkom om sommeren 6 lørdage.

Vi udgav den til et sommerhusområde mellem Nykøbing og Rørvig bag ved Lyngkroen. Det hedder Klitborg. Når avisen ikke var udsolgt så gik vi over og solgte resten i Jagtborg.

Avisen blev duplikeret inde hos redaktør Ratz på Sjællands Tidende, som lå lige over for biografen Regina i Nykøbing Sj.

Vi havde i ugens løb samlet nyheder og føljetoner, samt annoncer, som vi trykte på det der hed stencils. Vi skrev på en stencil uden at bruge farvebånd - se det gamle billede af Niels ved den gamle sorte skrivemaskine, som jeg stadig har.

Der blev slået hul i vokslaget på stencillen, så farven fra dublikateren kunne overføres til A4 papirs siderne. Avisen var på ca. 6 sider, som vi så tog hjem i sommerhuset i Klitborg og hæftede.

Derefter havde vi nogle af vore kammerater til at bringe avisen ud. Mange sommerhusgæster havde tegnet abonnement for 1,25 kroner - løssalg var 25 øre.

Det var populært at være avisbud især på en solrig lørdag, hvor man kunne overraske fruen, som lå og solbadede. Skete det, så fik hun den tilbudt op til par gange - iøvrigt en god ide at tegne abonnement, så lagde vi blot avisen i postkassen, og det gik hurtigere for os drenge at få avisen ud, så vi kunne komme på stranden.

Det var noget særligt når Cirkus Arena og Skandinavisk Tivoli kom på besøg. Så kørte jeg derned på min knallert, som siden blev udskiftet med en scooter Lambretta og siden en scooter Vespa Grand Sport med twin sæde.

Jeg fik talt med Benny Berdinos Far Berdino Olsen i Cirkus Arena - Danmarks mindste cirkus med 2 stole rækker - og fik tegnet en annonce, men det bedste var, at vi fik fribilletter. Benny Berdino var vel 10 -12 år. Det lille Cirkus Arena - Danmarks mindste - i dag Skandinavien største - slog cirkusteltet op på den lille plads overfor Skærby Camping plads.

Dette fortalte jeg Benny Berdino om, da Cirkus Arena besøgte Nykøbing Sjælland for nogle år siden, hvor jeg var forbi med et gammelt eksemplar af vores Avis Klitborg Tidende, som jeg forærede ham - se foto af os - kan også ses på min hjememside www.scanart.dk under 'Find Holger'!

Det samme skete, når Skandinavisk Tivoli kom forbi. Det var fru Mortensen, som tegnede annonce og gav fribilletter til radiobilerne. De slog deres Tivoli med karusseller, boder og radiobiler op på pladsen bag Rørvig Færgekro. Her mødtes Fru Mortensen og jeg for at aftale annonceteksten, og Piet serverede flyversjus.

Denne foto stribe nr. 3 er helliget aviserne - forhistorien om hvordan jeg havde fået et netværk og kom til at kende restauratør John Neumann på Den Runde i Rørvig.

Jeg vedhæfter også billeder af de første avisomtaler i Sjællands Tidende af Pigtråds Musik på Den Runde.

Jeg synes selv, at jeg har let at skrive ved at skrive historier om Pigtråds Koncerter i vore dage til lokale blade! Måske fordi jeg øvede mig som redaktør for Klitborg Tidende.

I næste foto stribe nr. 4, kommer der billeder af publikum på Den Runde i Rørvig i perioden 1964-66.

Mvh
Holger


OBS! Mine billeder må bruges efter forudgående aftale med mig!

(24.8.20)
Book et 60'er orkester gennem Scanart Music på 21 61 23 23