Studiekreds i pigtrådsmusik


John Kjærgaard, Torben Larsen og undertegnedes 'studiekreds' om pigtråsmusik nåed også de store medier. Her omtalt i Politiken og Ekstra Bladet. Januar 1966Vores 'studiekreds' om pigtrådsmusik på Bernadotteskolen i Hellerup fik rosende omtale i Villabyernes Blad i januar 1966I Ude og Hjemme fik omtalte 'studiekreds' om pigtrådsmusik også spalteplads. Mit foto fra begivenheden er desværre falmet lidt.Løbeseddel om Pigtråds Festival Seminar 2020 på Tisvilde HøjskoleHer er det omfattende program for Pigtråds Festival Seminar 2020 på Tisvilde Højskole, som blev aflyst på grund af coronavirus, men forventes gentaget i 2021


Holger's Foto Stribe nr. 27.

Kære Alle der følger 'Holger's Foto Stribe'.

I starten af 1966 blev jeg kontaktet af Ole Malmqvist, advokat, journalist og forfatter, der gerne ville afholde en studiekreds for forældre, for at høre mere om ungdommens elektrificerede musik - dvs. Pigtrådsmusik.

Jeg allierede mig med orkesterlederen, rytmeguitaristen Torben Larsen og forsangeren John Kjærgaard fra pigtrådsorkestret The Clidows om, at vi deltog i studiekredsen midt i januar 1966 på Bernadotteskolen i Hellerup.

I en tidligere foto Stribe, har jeg fortalt om, at The Clidows selv byggede deres guitarer. Derfor var det oplagt, at et par af dem kom og fortalte om elektriske guitarer og forstærkere, samt at de spillede et par pigtråds melodier.

Jeg har vedhæftet et par billeder af omtalerne i pressen, bl.a. I Politiken og Ekstra Bladet.

Vi havde regnet med, at der ville komme mange interesserede, men det gjorde der desværre ikke. Den aften sad hele Danmark foran TV-skærmen. Det gjorde de, fordi de skulle se nyhederne.

Det var nemlig den dag, at den lille bortførte pige i Helsingør var blevet fundet. Dramaet havde trukket sig over flere dage, og hele Danmark fulgte det. Det fik heldigvis en god udgang, at den lille pige blev fundet i live. Desværre gik det så ud over interessen for vores studiekreds.

Det var første gang, at jeg havde været med til at arrangere foredrag om Pigtrådsmusik. Det var i lille skala og kun en enkelt aften.

I dag tilbyder jeg og andre at holde foredrag om Pigtrådsmusikken. Det kan man læse mere om på denne hjemmeside www.scanart.dk i menuen 'Foredrag'!

Desuden har jeg de seneste par år været med til at arrangere seminarer i stor skala med ca. 45 deltagere ved de populære Pigtråds Festival Seminarer på Tisvilde Højskole.

Det strækker sig over 3 dage med overnatning og forplejning på Tisvilde Højskole i marts måned. I år blev det desværre aflyst p.gr. af Coronaen.

Programmet for i år er vedhæftet og forventes at blive det samme i 2021. Alle der havde plads til at deltage i år, har fået tilbudt at deltage næste år.

Man kan kontakte Tisvilde Højskole på telefon: 48707636, hvis man ønsker at blive skrevet op på en venteliste!

Der er flere billeder at se på denne hjemmeside www.scanart.dk under foredrag, hvor jeg viser et lille udpluk af mine billeder fra hele perioden i 60'erne.

Mvh
Holger


OBS! Mine billeder må bruges efter forudgående aftale med mig!

(24.8.20)
Book et 60'er orkester gennem Scanart Music på 21 61 23 23