The Kinks Koncert i Tivolis Koncertsal 9. april 1965


The Kinks i Tivoli 9. april 1965The Kinks, Ray Davies og Pete Quaife, Tivolis Koncertsal i 1965Tivolis Koncertsal i 1965Tivolis Koncertsal i 1965Tivolis Koncertsal i 1965Fan af The Kinks attakerer Ray Davies på scenen i Tivolis Koncertsal i 1965Kaos og politi i Tivolis Koncertsal da The Kinks var på scenen i 1965Knud Ørsteds 'intakte' billet til The Kinks koncert i Tivolis Koncertsal i 1965


Holger's Foto Stribe nr. 16b.

Kære Alle der følger 'Holger's Foto Stribe'.

Jeg har hidtil tilstræbt mig på at skrive mine Foto Striber i en tidsmæssig kronologisk rækkefølge. Desværre er der sket en svipser, da jeg ikke har fået bragt mine billeder fra Koncerten med The Kinks i Tivoli’s Koncertsal den 9 april 1965. Koncerten gik over i Koncert Historien, da politiet rykkede ind og ryddede salen.

Hovedparten af mine Foto Striber har i sagens natur hovedsageligt været med The Clidows, som var mit første orkester. Jeg har styret efter min scrapbog, som ikke havde The Kinks Koncerten med.

Lige nu er jeg ved at skrive den nye Foto Stribe om efteråret 1965. Her vil jeg fortælle om, hvordan jeg tog rundt for at finde løse jobs til The Clidows efter et langt engagement i Valhalla på Dyrehavsbakken. Jeg vil fortælle bl.a. om Geels Kro i Holte, hvor jeg oplevede Rocky Mountains. De gjorde et stort indtryk på mig. Derfor ville jeg gerne have et af mine billeder med af dem.

Jeg har søgt og søgt i mine filer, og i den søgen faldt jeg over de billeder, som jeg tog i Tivolis Koncertsal i april 1965. De skulle jo have været bragt tidligere for at holde den tidsmæssige rækkefølge for mine Foto Striber.

Derfor skynder jeg mig nu med at bringe billederne og historien om The Kinks Koncerten, inden jeg helt forlader 1965. Jeg har valgt at give Foto Striben nummer 16.2 før nr. 17, som jo omhandlede Dyrehavsbakken’s åbning i april 1965. The Clidows overtog scenen en hel sæson i Valhalla, hvor de spillede i ca. 120 dage.

Jeg husker ikke The Honeycombs, som varmede op til The Kinks. De fik et verdenshit med 'Have I the Right' og blev bl.a. kendt for at være et af de første bands med en kvindelig trommeslager.

Til gengæld husker jeg tydeligt koncerten med The Kinks - måske fordi jeg har nogle billeder fra koncerten. Jeg har desværre ikke min billet, som ville have været en fin souvenir til min scrapbog. Det har min mangeårige ven Knud ørsted til gengæld. Han skrev bl.a. på Ekstra Bladet og for bladet Hit.

Knud har igennem alle årene været i front omkring Pigtråds Musikken. Han var sammen med The Beatles i deres 24 timers ophold i Danmark, da de gav 2 koncerter i KB Hallen i juni 1964. Knud tog mange billeder med The Beatles i de 24 timer, som de opholdt sig i Danmark. Billederne har han udgivet i en bog om gult omslag. Han har også holdt mange foredrag om de 24 timer med The Beatles over hele landet. Foredraget slutter med et af mine billeder. Det kommer jeg tilbage til!

Knud holdt sidste år foredrag på Tisvilde Højskole ved Pigtråds Festival Seminaret. Inden længe kan I læse om Knud's foredrag på min hjemmeside under menuen 'Foredrag'.

Jeg har lige talt med Knud om denne Foto Stribe, og han fortalte mig at arrangøren af The Kinks koncerten hed John Harder, som var gift med en af Paustians døtre. Det var Paustian som ejede spillestedet Le Carroussel ved Vesterport Station. Hans anden datter Annette blev gift med Pete Quaife fra The Kinks.

Knud har stadig sin billet fra koncerten med The Kinks 9.4.65 kl. 21 - se billedet af billetten. Den er i modsætning til alle andre billetter ikke revet af. Derfor er den et samler objekt! Jeg tror, at Knud gerne vil sælge billetten, så skriv til mig på holger@scanart.dk, hvis du er interesseret, så sender jeg din mail til Knud!

Ved koncerten i Tivolis Koncertsal 9.4.1965 sad jeg blot nogle rækker fra scenen, så jeg fik mulighed for at tage billeder tæt på. En del af The Clidows’ repertoire var Kinks melodier - de vandt bl.a. Københavns Mesterskabet med Kinks melodien 'Bald Headed Woman', som de døbte om til 'No Sugar in my Coffee'. Det var nok derfor, at jeg tog ind og hørte koncerten, som var helt fantastisk.

Så god, at publikum begyndte at danse i gangene, og nogen løb op mod scenen. Derefter gik det løs, som det kan ses på mine vedhæftede billeder. Der var en pige som sprang op på scenen og omfavnede Ray Davies.

Det var som benzin på bålet, og derefter løb endnu flere op mod scenen. Arrangøren ringede til politiet, som mødte talstærkt op og stoppede koncerten. På det tidspunkt vendte jeg mig om og tog vedhæftede billede. Jeg har desværre kun det ene.

Jeg har lige gennemgået mit negativ album, men der er kun det ene billede. Her kan man se, at der er almindelig forvirring blandt publikum. Læg mærke til de 2 piger ude i siderne af billedet, som ser skræmte ud.

Ovre til venstre kan man se en ung mand i en lys bluse med mørk skjorte sidde med sit kamera - et Rollei Flex. Det er Knud ørsted. Det var først mange år efter, at jeg blev klar over, at det var Knud. Han plejer at afslutte sine foredrag med at vise dette billede og nævne fotografens navn.

Er der nogen, som kan genkende pigen på scenen er, så skriv hendes navn til mig på holger@scanart.dk!

PS. Pete Quaife blev født den 31. december 1943 - basist i The Kinks og på turneen i Danmark blev han kæreste med Annette Paustian - datter af ejeren af spillestedet Le Carrousel, der åbnede i 1964. Kaj Paustian - vinhandler - åbnede dette store spillested, hvor der i modsætning til Hit House var udskænkning af øl og spiritus. 

Der er flere billeder at se på denne hjemmeside www.scanart.dk under foredrag, hvor jeg viser et lille udpluk af mine billeder fra hele perioden i 60'erne.Mvh
Holger


OBS! Mine billeder må bruges efter forudgående aftale med mig!

(24.8.20)
Book et 60'er orkester gennem Scanart Music på 21 61 23 23