Godt Nytår 2020 med ønsket om
masser af god Pigtrådsmusik!


Rocky Mountains 1964Hvem er det?Hvem er det?The Clidow 1964The Clidow 1964Holger's Foto Stribe nr. 15.

Kære Alle der følger 'Holger's Foto Stribe'.

Jeg vil gerne fortsætte mine Foto Striber i det nye år. Jeg talte med en musiker, som syntes, at det var sjovt at læse Foto Striberne, og at de kaldte på minder fra ungdommen i 60'erne.

Det fik mig til at tænke, at det, som jeg skriver og viser med mine billeder, jo er centreret om mine oplevelser, men som jo må være parallelle til, hvad mange andre også oplevede i 60'erne.

Så lad mine Foto Striber være en af mange 'parallel historier' fra 60'erne, som kan kalde på mange tilsvarende minder! Jeg plejer at sige, at vi, der var unge i 60'erne, var privilegerede. Vi var der, da det hele startede, hvor vi kunne sidde ca. 1.600 mennesker i Tivolis koncert sal og opleve The Rolling Stones - det var stort!

Jeg var heldig at møde The Clidows, som åbnede døren for mig til en helt ny verden.

Det jeg vil fortsætte mine beretninger om. Jeg kan forstå på Poul Nowack, at han får mange 'likes' på sin Facebook side til mine Foto Striber, og det er jeg naturligvis glad for.

Jeg havde, som nævnt i sidste Foto Stribe nr. 14, tænkt mig at vise billeder fra Dyrehavsbakkens åbning i 1965, hvor The Clidows var engageret til at spille i Dansetemplet Valhalla. Jeg gik i scrapbogen og billedarkivet for at finde materiale. Derved kom jeg i tvivl om, hvornår The Clidows første pladeindspilning foregik.

Jeg mener, at det var i marts/april før Dyrehavsbakken's åbning. Derfor gik jeg i gang med at søge efter billeder fra den gang, da jeg gerne vil vise mine billeder i Foto Striberne i en tidsmæssig kronologisk rækkefølge!

I min søgen efter informationer, så faldt jeg over nogle andre billeder, som jeg p.gr. af The Clidows guitarer kunne datere til slutningen af 1964, da The Clidows stadig spillede på deres egne selvbyggede guitarer, og ikke på Epson-guitarerne, som de fik i præmie ved Københavns Mesterskabet 1965 havde fået til låns af Larsson.

Her er de andre billeder, som jeg faldt over. Jeg ved, at det er mig, som har taget billederne, men desværre indrømme, at jeg intet husker om koncerten eller musikfirmaet 'Musikus'.

Derfor kontaktede jeg Ole Skaarup, Musikhuset Apollon på Strandvejen, som nok er en de personer i branchen, som har været længst med, og som ved mest om musikinstrumenter gennem tiderne.

Et par år før Ole overtog butikken Apollon på Strandvejen midt i 60'erne, så kom Mick Jagger og Keith Richard i butikken for at købe mikrofoner.

Ole Skaarup har fortalt mig flg. om de vedhæftede billeder fra koncerten: 'Det er en musikforretning som hed Musikas. Den solgte danske hjemmelavede forstærkere Voss og Freddie guitarer. der er Rocky Mountains, som er øverst og man kan se, at det er en demonstration af varerne, hilsen Ole'.

Jeg har valgt at vise disse billeder, som jeg faldt over. De er med The Clidows og Rocky Mountains, men hvem er de andre 3 bands? - og hvor foregik denne koncert, som synes at have noget med musikforretningen at gøre?

Denne Foto Stribe nr. 15 er indskudt p.gr. af de gamle billeder, som ånder af atmosfære fra den gang. Jeg kender ikke de 3 orkestre, og jeg ved ikke, hvor det foregik!?

Hvem kan hjælpe mig? - Skriv til Poul Nowack's Facebook side, hvis I kan genkende de 3 orkestre eller skriv direkte til mig på holger@scanart.dk. Jeg videresender jeres mails til Poul Nowack.

Der er flere billeder at se på denne hjemmeside www.scanart.dk under foredrag, hvor jeg viser et lille udpluk af mine billeder fra hele perioden i 60'erne.

Mvh
Holger


OBS! Mine billeder må bruges efter forudgående aftale med mig!

(24.8.20)
Book et 60'er orkester gennem Scanart Music på 21 61 23 23