Popklubber


Bladet 'Vi Unge' fortæller om præmiere på en ny popklub i Gentofte (juni 1965)
The Clidows er et af koncertens topnavne
Gentofte Bladet skriver om de to Gentofte-orkestre 'The Clidows' og
'The Rolling Strings' (18. marts 1965)Berlingske Tidende skriver om de nye popklubber (27. marts 1965)Villabyerne skriver om den kommende pigtrådskoncert med The Clidows
i 'Gentofte Teen Club' (24. februar 1965)
'Vi Unge' fortæller om første arrangement i 'Gentofte Beat Club'The Clidows er med i KB-Hallen den 19. april 1965 (annonce i Berlingske Tidende)The Clidows, vistnok i 'Gladsaxe Teenclub' (1965)The Clidows blev booked til utallige ungdomsklubber (foto fra 1965)


Holger's Foto Stribe nr. 12.

Kære Alle der følger 'Holger's Foto Stribe'.

Som nævnt har jeg måtte ty til mine scrapbøger. Jeg har affotograferet sider fra aviser og ugeblade. Det har jeg også gjort for denne Foto Stribe nr. 12.

Jeg har affotograferet omtale af den nye popklub Gentofte Beat Klub, som blev omtalt i Berlingske Tidende, Villabyerne, Gentofte Bladet og efteromtale i Vi Unge.

Desuden har jeg fundet et par af mine s/h billeder af mit orkester The Clidows, som spiller i nogle popklubber og ungdomsklubber - det ene billede er vist fra Gladsaxe Teen Club.

Der var mange ungdomsklubber, som i sagens natur spillede datidens musik for de unge i 60'erne. Det har så ændret sig hen ad vejen - ungdomsklubberne har bestået, men popklubberne for 60'er musikken forsvandt.

Efter at Hit House havde åbnet tirsdag 1.9.1964 og fået stor succes, så skød der popklubber op som paddehatte overalt i Danmark.

I Gentofte fik man en popklub ved navn 'Gentofte Teen Club'. Min ven Niels Nørgaard, som har overtaget 'Den gamle Boghandel' i Klampenborg overfor Klampenborg Station i svinget husker tiden med popklubber i nær området og spillesteder på Dyrehavsbakken.

Niels har det som jeg! Vi er nørder med ting fra vores ungdom. Niels har alt fra bøger, gammelt legetøj og vinyler i 'Den gamle Boghandel'.

Den anden dag fandt jeg bl.a. et par vinyler med The Vanguards fra Bornholm og The Swinging Stones, som jeg dog ikke har hørt om tidligere.

Jeg ved ikke, hvad der skete med de mange popklubber op gennem 80'erne og 90'erne, hvor der jo kom ny musik genre til.

Nu ser vi nye popklubber dukke op igen rundt om i landet. Senest har RR Rockens Rødder meldt sig under fanerne i Korsør, og for et par år siden var det RSC Rødovre Star Club i Rødovre. Så er der Route 66 i Farum, som fejrede 25 års jubilæum sidste år, og TMB i ølstykke.

Jeg ville ønske at der blev åbnet flere af den slags popklubber, der spiller musik fra 60'erne, som er min ungdomsmusik.

Flere popklubber giver flere jobs til de mange popgrupper, som spiller vor musik, og de er med til at danne grundlaget for bevarelse af 'Grund Rocken', som Jørgen de Mylius kalder det.

Jeg har hjulpet både RSC og RR med at komme i gang. Jeg har lavet standard vedtægter, huskeseddel med mere. Flere af de orkestre, som jeg samarbejder med, vil gerne hjælpe nye klubber i gang, og 'spille på døren' efter nærmere aftale om betingelser.

Alt dette materiale og mine råd stiller jeg gerne gratis til rådighed for alle interesserede, der lyst til at starte en popklub i deres nærområde.

I kan skrive til mig på holger@scanart.dk eller ringe til mig på telefon 21612323. Jeg har lavet en løbeseddel om dette. Jeg gengiver teksten for dette i det følgende:

Vil du starte en Popklub - Opret en Popklub!

Mange både unge og ældre mennesker kommer til Tirsdags Pigtråds Koncerter på Dyrehavsbakken og til den årlige Hit House Koncert på Frederiksberg Runddel den første søndag i september. Flere popklubber har stor søgning, og det må være udtryk for, at 60'er musikken er populær.

Popklubberne arrangerer koncerter med orkestre, som spiller 60'er musik fra en glad tid med musik af Chuck Berry, The Beatles, Stones og alle de populære navne.

Derfor har jeg tænkt, om der var grundlag for at oprette flere popklubber rundt omkring i Danmark.

Det kan måske virke lidt besværligt at komme i gang med at lave en popklub for 60'er musik, så med hjælp af en jurist har jeg lavet et forslag til standardvedtægt for en sådan popklub. Vedtægten kan naturligvis justeres efter individuelle ønsker.

Jeg håber, at dette 'første skridt' kan gøre det lidt lettere at komme i gang. I forslaget til standardvedtægt, har jeg brugt ordet 'Musikforening' - med vægt på forening for at kunne drage nytte af Fritidslovgivningen.

Den lokale kommunale kultur og fritidsforvaltning vil i givet fald kunne involveres og være behjælpelig med egnede lokaler mv. Jeg håber, at der kan etableres nye popklubber (musikforeninger) rundt om i Danmark, og at de måske også kan samarbejde om større koncert arrangementer.

Standardvedtægten kan være en 'løftestang' for dem, der kan lide at høre 60'er musik, og som gerne vil medvirke til, at der i lokalområdet kommer et nyt spillested. Jeg er sikker på, at de eksisterende popklubber gerne vil hjælpe og samarbejde med råd og vejledning om den daglige drift af en popklub (musikforening).

Der er flere billeder at se på denne hjemmeside www.scanart.dk under foredrag, hvor jeg viser et lille udpluk af mine billeder fra hele perioden i 60'erne.Mvh
Holger


OBS! Mine billeder må bruges efter forudgående aftale med mig!

(24.8.20)
Book et 60'er orkester gennem Scanart Music på 21 61 23 23