Find Holger

Slideshow Image Script

Baggrund
I 60'erne drev jeg min egen impresario virksomhed, Scanart Music, for at tjene til studierne. Scanart Music repræsenterede mange kendte navne som f.eks. Shubidua, The Walkers og The Clidows. Jeg var kunstnerisk leder for flere af de kendte musiksteder som Krudt Huset i Tivoli, Valhalla på Bakken, Club 6 i Jernbanegade og Den Runde i Rørvig. Desuden formidlede jeg orkestre til kendte spillesteder som Hit House, Place Pigalle, Giraffen, Jomfruburet, Le Carrousel og Revolution.

Det hele startede i 1964 med Place Pigalle og Hit House, samtidig med at Beatles gav koncert i Danmark. Begrebet "Pigtrådsmusik" opstod blandt de etablerede musikanmeldere, der fandt den nye musik rå, larmende og i øvrigt spåede den en kort levetid. Sådan gik det heldigvis ikke!

Nu opstod der kendte navne som The Cliffters med Johnny Reimer, Sir Henry and His Butlers, Peter Belli og Rivalerne, The Defenders, The Hitmakers, The Rocking Ghosts, The Lions, The Baronets, The Red Squares, Danny and the Royal Strings, The Clidows og mange flere. De spillede fast i Hit House, i mælke pubber, ungdomsklubber og ved koncerter som opvarming til store udenlandske navne som The Beatles, Rolling Stones, Kinks, Chuck Berry, Animals, Searchers m.fl.

Pigtrådsmusikken har fået en renaissance
I disse år mærker vi en voksende interesse for 60'er-musikken, både fra dem, der oplevede det dengang, og så alle de yngre, som holder af de populære 60'er-melodier, der er blevet klassikere. Det har givet sig udtryk i "Pigtrådens 50-års Jubilæumskoncert" i Falkoner Salen i 2012, i "Tirsdags Pigtråds Koncerterne" på Friluftsscenen på Dyrehavsbakken og i de mange 60'er-fester, som popper op over hele landet, samt den årlige Hit House Koncert på Frederiksberg Runddel den første søndag i september.

Efter at jeg som ingeniør i 40 år hos FLSmidth, heraf 14 år i udlandet, er gået på pension, er jeg igen blevet aktiv inden for underholdningsbranchen. Jeg har organiseret Pigtrådskoncerterne på Dyrehavsbakkens Friluftsscene siden 2011. Jeg var med i arbejdsgruppen, der planlagde koncerten "Pigtrådens 50 års Jubilæum" i Falkoner Salen den 3. november 2012, en koncert der siden er blevet vist seks gange på TV Charlie. Siden 2014 har jeg arrangeret Hit House koncerterne på Frederiksberg Runddel. Pigtrådsmusik fra de glade 60'ere er mit speciale.

Da jeg så udsendelsen første gang på TV Charlie 5.12.12 og så, at jeg var nævnt i rulleteksten, gav det mig lyst til at genstarte mit musikbureau Scanart Music. Jeg var i Charlotte Mørck's program på P5 "Mig og Musikken" søndag den 7 maj i 2 timer.
Hør udsendelsen her:

Jeg kan lide 60'er musikken, og jeg vil gerne være en "platform" for pigtråds orkestrene. Jeg formidler gerne kontakt til de mange orkestre, som er vist på denne hjemmeside. I er velkomne til at ringe eller sende mig en mail. Jeg kommer gerne til et uforpligtende møde for at drøfte jeres planer for en koncert eller en fest med 60'er musik. Hvis I har planer om at lave en musikforening/popklub, så har jeg fået lavet standard vedtægter og praktiske oplysninger, som jeg gerne sender uden beregning.

Jeg kontaktes bedst efter kl. 14. på 21612323 (evt. 24212021) eller på mail: holger@scanart.dk.

Med venlig hilsen
Holger Hagelberg

Musikken er stillet til rådighed af komponisten/guitaristen Erik Bjerre


Book et 60'er orkester gennem Scanart Music på 21 61 23 23