Foredrag om min tid i
underholdningsbranchen

Foreningen Hemingway i Gentofte opfordrede mig til at fortælle om min tid i Underholdningsbranchen. Jeg tog imod tilbuddet og udarbejdede et foredrag på 1 - 1½ time med gamle billeder og klip fra mine scrapbøger.

Det hele startede, da jeg fik The Clidows på Den Runde i Rørvig i juli 1964 - det var også året, hvor The Beatles gav koncert i KB-Hallen, Place Pigalle åbnede på Dyrehavsbakken og Hit House åbnede i Aveny Teatret på Frederiksberg.

The Clidows blev Københavnsmestre i Beatmusik samme år og fik pladekontrakt med Gustav Winkler på Sonet. De spillede hele sæsonen i Valhalla på Dyrehavsbakken og pludselig kunne jeg udvide "stalden" med flere orkestre.

Jeg organiserede mig med 3-4 unge mennesker. Vi repræsenterede bl.a. Shubidua, The Walkers, Burnin Red Ivanhoe, The Animaters, Made in Denmark, Coal Train, Case, Children m.fl. En KTAS telefonsvarer hjemme hos mig henviste til de 3-4 andre telefonnumre, så der altid var en, der kunne svare på en henvendelse.

På en studietur til USA fik jeg lejlighed til at møde Janis Joblin, som gav visitkortet til sin manager. Jeg besøgte ham næste dag på deres kontorer på Broadway.

I årene der fulgte blev jeg også kunstnerisk leder i Diskotek Krudt Huset i Tivoli og i Club 6 i Jernbanegade i København. Krudt Huset var et af de populæreste spillesteder i Danmark.

Her spillede navne som Sweet, Midle of The Road, NQB fra Sverige, Shubidua, Sir Henry and his Butlers, The Walkers, Melvis and his Gentlemen m.fl. Sammen med Valhalla på Dyrehavsbakken og disse 2 store spillesteder for poporkestre var grunden lagt til Scanart Music, som jeg havde indtil 1973, hvor jeg måtte vælge mellem at være impresario eller ingeniør. Valget faldt på det sidste, og jeg fik en 40 årig karriere hos FLSmidth med 14 års ophold i udlandet.

Jeg genoptog min interesse for pigtrådsmusikken i 2011, hvor jeg lavede den første Tirsdags Pigtrådskoncert på Dyrehavsbakken og var med til at planlægge "Pigtrådens 50 års Jubilæums Koncert" i Falkonersalen i November 2012. Koncerten blev vist 6 gange på TV Charlie, og da jeg så mit navn i rulleteksten, besluttede jeg at genstarte Scanart Music.

I 2014 var det 50 året for åbningen af Place Pigalle og af Hit House. Det fik mig til at arrangere 50 års koncerter på Dyrehavsbakken og på Frederiksberg Runddel. Sidstnævnte er blevet en årlig tradition den første søndag i September.

Efter nærmere aftale kan jeg komme ud og holde mit foredrag om "Min tid i Underholdningsbranchen". Indholdet af foredraget kan ses på oversigten, der følger efter denne introduktion. Der er også vist et lille udpluk af billederne i min Power Point præsentation.

Kontakt mig på telefon 21612323 eller send en mail til holger@scanart.dk

Med venlig hilsen
Holger Hagelberg


Book et 60'er orkester gennem Scanart Music på 21 61 23 23